Címlap Címlap      Oldaltérkép Oldaltérkép      E-mail E-mail
   Szolgáltatások

Tárhely szolgáltatás

Kiemelten lokálpatriotizmusból adódóan, a Mezőcsát és környéki vállalkozók részére ingyenesen nyújtott szolgáltatás, másoknak pedig erőteljesen a piaci ár alatt, ezzel is erősítve bennük azt a szándékot, hogy jelenjenek meg az interneten.

tovább...

Vírusmentesítés, tanácsadás

Napjainkban egyre fontosabb a vírusok elleni védelem, egyre agresszívabb támadások érik az internetre kötött számítógépeket, s hihetetlen mekkora mennyiségben vannak védtelen számítógépek az interneten , hányan hordozzák erről át a férgeket az usb-s eszközeiken, internetre nem kötött s néha ezért nem védett számítógépekre. S hogy ez nem csak szöveg azt nagyon jól jellemzi az, hogy nemrég fogtak meg egy másfél millió számítógépből álló botnet hálózatot (azaz, ezeket a számítógépeket távolról lehetett vezérelni), s ez egyetlen ilyen hálózat volt.

Mit használjak? (olvasson tovább)

tovább...

Sérült tárolók adatmentése

Az ember hajlandó azon spórolni, aminek nem érzi a hiányát, egy adatvédelem viszont akkor jó, ha az a természetes mindennapok része.

Mit tehetek a megfelelő elektronikus adatvesztés ellen:
- kritikus adatok esetén használjon türközést, azaz RAID-1 tömböt, amely annyit tesz, hogy két háttértároló kerül beszerelésre, de ez egynek látszik, s minden adat mindkét eszközre rögzítésre kerül.
- Tervezze meg a rendszeres ütemezett mentést, s próbáljon minél jobban közelíteni ehhez a tervhez. Menthet usb-eszközre, optikai lemezre, a lényeg, hogy a mentett adatok ne legyenek fizikailag a számítógép közelében (egy esetleges tűz esetén pl.)
- Használjon monitorozó programot, amely ellenőrzi a háttértároló hőmérsékletét, ha ez 40 fok felé megy, szereltessen be merevlemez hűtést.
- Ellenőríztesse, hogy a S.M.A.R.T. funkció be legyen kapcsolva a számítógépén (ez a rendszer előre tudja jelezni a várható meghibásodást)
- Tartsa vírusmentesen a számítógépét (friss vírusölő, kémprogramkereső, tűzfal használatával)
- Lehetőség szerint használjon szünetmentes áramforrást

Mit tegyen ha megtörtént:
- Ne próbálja meg javítani lemezkezelő programokkal
- Semmiféleképpen ne szerelje szét a háttértárolót
- Forduljon szakemberhez.

Úgy gondolja Önt nem érinti ?
olvasson tovább ha szeretne pár megtörtént esetet olvasni:

tovább...

Hibakeresés, karbantartás, optimalizálás

Számítógépe rendszeresen, rendszertelenül hibákat okoz, leáll, furcsaságokat követ el, nem indul?
Teljeskörű tesztkörnyezettel állok rendelkezésére minden számítógépgazdának, tápegység teszter, alaplap teszter, memória teszter, kábelteszter eszközökkel, s nagy tapasztalattal.


Auditálás és kockázatelemzés

Cégénél örökölte a rendszert, avagy más okok miatt nincs tisztában a használt programok liszenszeivel?
Vállalom a hálózat átvizsgálását, hardver, szoftver leltár készítését, és kockázatelemzését.


Egyedi programfejlesztés

Általában adatbázis alapú fejlesztés Visual Foxproban, de igazán mindegy milyen nyelven, ha van dokumentáció  strukturált nyelvekről arról, hogy milyen szintaktikával kell értéket adni, obejktumorientált programoknál meg ha elérhető az objektummodell, minden csak idő kérdése..


Rendszergazdai szolgáltatások

Hálózatot szeretne építeni, terveztetni? Létező hálózatában akadtak az eszközökkel, számítógépekkel, szervereivel problémák?
Természetesen nem tudok mindent megoldani, aki ezt állítja az vagy hazudik, vagy nem ismer minden problémát.
Telepítés, távfelügyelet, arhiválás, vírusvédelem, technikai support.


Tanácsadás

 Kérdése van, s nem kap rá választ? Keressen meg.

Ha a témakörnek valami köze is van az információtechnológiához, elemzést, s jó szót mindenképpen kap, általános kérdése van? "mit válasszak?" Készüljön fel, hogy csak konkrét igényekre lehet konkrét választ adni, ellenkező esetben csak fel tudom tárni a lehetőségeket, amivel élhet, s Önnek kell eldöntenie mit választ.


Webfejlesztés

Internet avagy intranet alapú rendszer fejlesztése egyedi kódolással, ez felöleli az egyszerű sematikus weboldalakat, az adminisztrációs rendszerű lapokat, és az egyedi komplett portálokat. Ezen kívül létező kódok módosítása, modul készítése, oscommerce, zen chart, joomla, phpfusion, s végülis bármilyen rendszerekhez. Ismeretlen egyedi rendszerekhez is lehetőség van módosítás készíteni, csak vagy dokumentációt, vagy időt kell adni hozzá.